Vad som rör sig i svenska huvuden

Hej!

Förfärligt länge sedan jag skrev här, jag vet, och jag ber om ursäkt. Men våren och sommaren har helt enkelt varit alltför härliga och fått mig glömma denna blogg...

Men nu har jag anledning att skriva igen och det blir ett inlägg om Nyamko Sabunis Debattartikel i Dagens Nyheter i dag.

Under rubriken "Finn fem fel!" kommenterar hon förra veckans debattartikel om det heta ämnet Islam.
Jag måste säga att jag verkligen gillar Nyamkos rakryggade politiska sätt! Som vår integrationsminister ämnar hon sig utmärkt tycker jag. Alla får tycka som de vill, eller hur? Detta vet vi svenskar och vet att untyttja detta om vi får en chans. Det vill säga, en anonym chans.
Som exempelvis DNs kommentarsfält. Som vanligt, när det gäller en kritisk åsikt mot islam eller Sveriges integration så är kommentarerna många. Men ojojoj vad det är chockerande att läsa vissa av dessa kommentarer!

Utan vidare fördröjning ska jag här presentera ett utomordentligt exempel:

"Jag håller i viss mån med Islam att kvinnan måste styras. För överlämnat till egna initiativ blir det riktigt jobbiga tonårsgäng som spottar och beter sig. "Flugornas herre" i värsta tappning. Men då krävs det balanserade och mogna krafter. Det saknas i stort sett överallt."

Till skillnad från personen som skrev detta yttrar jag enbart en blygsam kommentar: Det var det dummaste jag läst på länge. (Kommentaren alltså)

Döm själva: http://www.dn.se/debatt/finn-fem-fel-1.1143590

RSS 2.0