En ung designers hemsida

Ursäkta den dåliga uppdateringen, har varit upptagen med B-uppsats :)

En av mina gamla vänner från gymnasiet har skapat en hemsida där hon presenterar sina verk. Hon är en duktig konstnär och modefantast, som målar i mjuka färger och sköra linjer.

Gillar verkligen hennes hemsida, den är värd ett besök!
Kram på er!



Vill du se en stjärna

Minns ni låten om Bildt jag skrev om förut? Här kommer den!

Vill ni se en stjärna?

Intro:

UD, UD, UD, förr var det romantik.

Men den gamla firman är sig in-te lik.

Ni duktiga unga som sökt överall

en arbetsplats helt speciell,

glöm bort att få glänsa och visa dig ball,

för vi har en helt ny modell:

 

Refr:

 

Vill ni se en stjärna – se på Bildt!

Ni får mycket gärna – se på Bildt.

Olja kan han gjuta – så att kriser sluta.

Han är Primadonna assoluta!

Världsberömd i branschen – se på Bildt!

Ja ni får ta chansen – se på Bildt!

O om det är kris i

Irak o Tibilisi,

ropa då på hjärnan – ja på Bildt!

 

Intro 2:

 

Du som klarat provet, kan ta det ganska lugnt.

Chefen sköter allt det som du blev anställd för.

När ärenden svischar förbi runtomkring,

så tänk på vår nya doktrin!

Gör inte för mycket, nej helst ingenting,

för här finns nu Han som kan allt.

 

Refr:

 

Vill ni se en stjärna – se på Bildt!

Ni får mycket gärna – se på Bildt.

Han är bäst i klassen - ensam på parnassen

o som han på nätet kann aufpassen!

Alla ni på UD – se på Bildt!

Eller ni där uuude – se på Bildt!

Varför ambassader

i så långa rader?

Vad ska vi med kader -  när vi har Biiiildt!

 

 

 

 

 


Stranden ropar

När man sitter så här med en B-uppsats börjar man fantisera otroligt mycket över det kommande sommarlovet.
Biblioteksluften är så gammal, och även om det kan vara mysigt ibland, längtar jag till att ligga på en strand och andas in den friska havsluften.

Så här såg det ut förra sommaren för min del:

Grekland

Kram

HIV ut ur smittskyddslagen?

Igår på TV4 nyheterna fick man höra att de rödgröna vill se över informationsplikten och straffpåföljderna när det gäller HIV.
Än så länge är man enligt Smittskyddslagen skyldig att meddela sina sexpartners innan samlaget, att man har HIV; gör man inte detta, kan man i värsta fall få fängelse.

Visst, jag tycker att man ska se över hur HIV behandlas i lagen -  det är inte längre en dödlig sjukdom utan kan betraktas som en kronisk sjudom. Att bli bestraffad hårdare än vissa våldtäktsmän är fel. Det är en smitta man fått genom att utöva en av den mest grundläggande mänskliga driften. Men ändå. Jag tycker inte att HIV ska tas bort ur smittskyddslagen.

Det är fortfarande en sjukdom som smittar, som inte kan botas, som kan begränsa livet, och som kostar väldigt, väldigt mycket.
Det är en sjukdom som medför många fördomar då många inte vet så mycket om HIV. Det är helt enkelt ingenting man vill ha. Så varför ta bort informationsplikten? Visst, alla vet inte om sin HIV-status, och det borde absolut tas hänsyn till - det är orimligt att straffa en HIV-positiv person som inte ens visste om att den hade HIV.
Men vad händer då med de andra sjukdomar som finns under smittskyddslagen? Som gonorré och klamydia. Där vet väl inte heller alla om att de kanske bär på någon av dem?
Men ändå står de under smittskyddslagen ÄVEN OM DE KAN BOTAS HELT!

Vill de rödgröna ge budskapet att HIV "bara" är en kronisk sjukdom
? Absolut,kämpa mot fördomarna, det är jag med på, ingen ska bli behandlad på ett annat sätt på grund av sin sjukdomsstatus, vad det nu må vara får sjukdom.
Men det är ett överförbart virus. Det är ett virus som många är rädda för. De pratar om att informationsplikten gör att folk känner sig trygga, men hur skulle det bli om HIV klassades ner några steg - att det inte gjorde något att man inte berättade? Då skulle väl fler och fler rycka på axlarna om de fick HIV. Tänk på alla miljarder miljarder dollar som har lagts ner på att försöka hitta ett botemedel eller ett vaccin? Och nu, när det kommit ut forskning om att det kanske finns ett vaccin om några år som minskar risken att bli smittad, ska de rödgröna helt plötsligt bestämma sig för att "äsch, HIV är väl inget farligt, det kan man ju leva med, varför bli bestraffad om man inte meddelar att man har det? Det är orättvist!" .

Missförstå mig inte, jag säger det igen: Det ska absolut ses över (straffpåföljderna alltså, orimligt med fängelsestraff), men borde inte slopas och vara i samma klass som Herpes. Herpes är också ett virus man har hela livet, men det måste man inte ta dyr medicin för varje dag, man kan få barn genom "vanligt" samlag, man kan ha oskyddat samlag utan att nödvändigtvis smitta, då Herpes kommer i skov.

Jag tycker i sådana fall att man ska satsa på ökad utbildning inom sexuellt överförbara sjukdomar och jobba hårt mot fördomarna av HIV.



De fria böckerna

Tänk er att ni sitter på ett café någonstans i världen, eller en pub, en restaurang, eller på en parkbänk till och med. Plötsligt faller er blick på en bok, eller flera, som bara ligger där. "Kan man köpa böcker här?", undrar ni kanske.
Men så är inte fallet. Det är bara att ta! Utan att fråga, utan att säga till, bara sådär.

Det finns ett fantastiskt koncept som är knutet till en internetsida som heter BookCrossing. Det innebär att man "släpper fri" böcker för att hoppas på att någon "fångar in" dem, läser dem, och släpper dem fria igen.
Så här funkar det:

1. Du har en bok du vill frigöra, ex. Harry Potter.
2. Gå in på bookcrossing.com/.se , skapa användarkonto och registrera din Harry Potter bok.
3. Du får ett nummer som nu är kopplat till din bok. Det numret ska du på något sätt klistra in i boken, tillsammans med hemsidan och instruktionen att nästa person som tar boken ska gå in på sidan och registrera att den nu har boken.
4. Person X som hittat din bok någonstans går in på sidan, skriver in numret som står i boken, kommer till sidan med din bok, och skriver var i världen han/hon befinner sig, hur personen hittade boken. Det går även att ranka boken.

Är det inte fantastiskt? Jag är helt frälst av detta!


Jag snubblade över detta när jag satt i en liten pub i London och såg en liten hörna med böcker och en skylt som sade "I'm Free". Tog en bok, läste den, gick in på sidan och gjorde en journalentry och postade boken till min kompis i Berlin. På detta sätt kan böcker resa världen över! Och det känns så härligt att veta att denna bok har lästs av flera innan och den har varit här och där.

Pröva med en egen bok och se vart den hamnar! Det finns faktiskt olika "stationer" som fungerar som allmän samlingsplats. T.ex. expressohouse på Vasagatan i Stockholm. Där fick jag ett meddelande att någon suttit och läst min Agatha Christie bok jag lämnade där. Kul!


Det serveras sång

Jag blir så nervös. Av att sjunga inför folk. Hoppas att inte mina händer ska darra när jag ska börja spela pianot. Men när jag väl börjat sjunga släpper det efter ett tag. Då blir jag alldeles uppspelt av min egen musik.
Det är ungefär så det känns för mig. Fick uppleva det igen förra lördagen, när jag sjöng och spelade på restaurangen Wasahof. Det kommer upprepas, nämligen den 22a maj, återigen en lördag, klockan 20.30.
Då måste dock inte min röst kämpa an mot restaurangsorlet och pianot, utan jag får hjälp av mikrofon och högtalare.

Det är en fin restaurang det där. Konst från Lennart Jirlow hänger på väggarna, flera tavlor, tätt intill varandra. Det känns så somrigt, och på vintern känns det så vintrigt. Mysigt. God mat också. Kom förbi vetja, ta några ostron.


Närmre naturen

Ibland måste man komma bort. Bort från avgaser och det virriga stadslivet. Innerst inne är jag en naturmänniska, trivs så bra i skogen så.

Bara några dagar sedan var jag i Stockholms skärgård två dagar och tog det lugnt. Spelade Chinese Checkers, Yatzi, Fia med knuff och kort. Och kollade på solnedgångar. Och promenerade till närmasta Ica som låg tjugo minuter bort.







Sakta vi gå genom stan

Å vad Stockholm är underbart!
Nyligen, när jag kämpade mig upp för Upplandsgatan från Norra Bantorget med min cykel så övertonades mina andfådda lungors flämtljud av musik från vad som lät som en liten blåsorkester. När jag närmade mig så visade det sig att det faktiskt var en liten blåsorkester som stod där framför Wasahallen och spelade.
Lustigt.

Och sen finns det ju så fina små saker man blir glad av. Gud så positiv jag är. Det måste balanseras upp lite. Hm. B-uppsats - bibliotek när det är sol ute = inte så kul. SÅ! Nu är det lite balans här....


Käre Carl Bildt....

...Jag hoppas innerligen att du genom dina kontorsväggar kunde njuta av den lilla festen som pågick i blå salongen. Som ju ligger vägg i vägg med ditt kontor.

I denna den blåa salongen hölls det, som du säkerligen vet, en avtackningsceremoni för gamla UD-rävar, med en publik bestående av, gissa, dina kollegor. Det var sannerligen synd att du inte kunde se det med egna ögon, men det ryktas om att du hade dörren på glänt för att lyssna på den vackra lilla konserten, där det framfördes Schuberts Lieder.
Musikerna, och de före detta UD:are, som även var de som avtackades, var inga andra än Karl-Erik Norrman och Gösta Grassman. Som bonus-nummer bjöd de på en låt de själva skrivit texten till som handlade om dig, Carl Bildt! "Vill du se en stjärna, se på Bildt!" Lalalalala, mycket catchy.

Efteråt hade du kunnat inhandla en fantastiskt bra ny bok, skriven av den sjungande före detta UD anställde Karl-Erik Norrman. Och dricka gratis vin.

Men jag förstår såklart om vår utrikesminister har mycket att göra, dock undrar jag vad det var för flagga som var hissad på flaggstången framför UD i dag? Ber om svar snarast.

Till dess, en trevlig helg!

Bästa Hälsningar
Pärlhönan



Valborg!!

Nu ska jag skriva om något som alla andra skriver om : VALBORG!

Bålar bränns för att bränna bort det gamla och ge plats för det nya, eller om man ska tro den kristendomliga aspekten så är det för att skrämma bort onda andar.....anywho. Mysigt är det i alla fall!!

Först var vi, ett gäng på ungefär runt tio personer, i Vasaparken och försökte verkligen hålla ut i regnet. Envisa jävlar.
Men efter ett tag insåg även vi att det inte är så mysigt och romantiskt med regn som man gärna vill inbilla sig, så vi gick hem till mig. Sedan blev det utgång till Ambassadeur och sedan hem till mig igen. Lång natt. Så ska det vara.

På tyska säger man Valpurgisnacht, valborgsnatt, men det blev valborgsmorgon också. Eller första maj-morgon. Eller nåt.

Kram

RSS 2.0