"You must take the A Trane...."

Alla jazzälskare se hit!
Här kommer mit tips för Berlin-besökare som gillar att sippra på en drink och lyssna på jazz i världsklass.

Jag pratar om en av Berlins bästa jazzbarer - A Trane.

På gångavstånd från berömda Zoologischer Garten ligger i ett mysigt hörn  A Trane - värd för de bästa jazzmusiker i världen.Det verkar vara tradition att jazzbarer inte har stora lokaler, men om man jämför med stockholmska jazzbaren Glenn Miller så är det ändå stort. Med dimmade ljus, små runda bord, levande ljus, en stor spegel på en av väggarna så att gästerna som sitter lite skymt kan se bandet som spelar och trevlig personal är A Trane en magnet för Berlins jazzälskare. Inträdet är 14 Euro men om man är student betalar man bara 10 Euro -  och sitter man väl vid sitt bord (som man delar med andra, så nog blir det trångt ändå) så upptäcker man att priserna för diverse dryck håller en bra nivå.
Klientelet är blandat - unga och gamla, berlinare och turister, stylade och casual. Men det är framförallt den avslappnade stämningen som gör att man kan sitta i flera timmar och njuta av musiken.
Jag var där igår och lyssnade på ett jazzband som heter "Henning Sieverts Symmetry" - de spelade sin egen moderna jazz och hade publiken trollbunden under konsertens två timmar :)


Henning Sieverts Symmetry
A Trane: Pestalozzistrasse 105, U Savignyplats

Kommentarer
Postat av: J

http://open.spotify.com/track/4tAoRnLiy0MAdhn0ILJyEC

2010-04-09 @ 00:03:46
Postat av: Pärlhönan

Tack J :) Tänk att de finns på spotify.

Kram kram

2010-04-09 @ 15:01:40
URL: http://karamellrummet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0