Den republikanske förrädaren



Det talas ofta om obildade amerikaner. Amerikaner, som inte ens kan peka ut var Europa ligger på en karta. Det pratas även om republikanerna, och då främst om George W. Bush. Och hur obildad han verkar vara (är). Och så får man inte glömma Sarah Palin.

Men de kan slänga sig i väggen jämfört med deras republikanske politikerkollega Basil Marceaux som har ställt upp i Tennessee's guvernörval nu i år. Det finns knappt ord för att beskriva denne man. Han är ett typexempel på en obildad, på gränsen till mentalt efterbliven, amerikan där det verkar som den enda rörelsen som finns i hjärnan är en stor, fet amerikansk flagga som vajar på grund av all vind som blåser igenom från ena öret till det andra.

Hur kan det komma så långt, att en man, som vill bli guvernör i en amerikans delstat, pratar om att "stop slavery at traffic stops"?? Vad menar han med det? Han påpekar även att om man slår upp ordet "democracy" i en ordbok, så står det att alla människor som lever i en demokrati är "democrats" vilket ju betyder att han som republikan är en förrädare. Vilken slutsats, Basil.

Jag tycker det är skrämmande att bildningsnivåerna kan skilja sig så enormt mycket som de gör i USA. Inte för att alla européer är lika bildade, men vi pratar om en supermakt här.
Fast det verkar som om allt med supermakt och superkrafter har en svagpunkt som är lite mer delikat än andras. Superman blir svag av grön kryptonit, Green Lantern klarar inte av färgen gul. USA flippar ur när deras intelligens sätts på spel (det går ju helt enkelt inte att ett land ska kunna domineras av några terrorister som bor i grottor och har några AK47or...).

Om den allmänna befolkningen har en låg bildningsnivå är det inte så svårt att övertyga dem om det rätta i att starta krig med länder pga "misstänkt terroristverksamhet" eller att man för landets säkerhet måste behandla alla besökare som potentiella terrorister. Ett land där drömmar bli sanna? Det är väl snarare mardrömmar. Frihetens land? Nja, Frihetsgudinnans låga har slocknat och bytts till en missil redo att skjutas iväg.

Här är Basil Marceaux officiella hemsida.




Kommentarer
Postat av: sanna

eh... okay, this man is FREAKIN' me out... scaaary!

men kul att du skriver lite då och då igen i alla fall :)



ps. det hjälper ju inte att (tack och lov??) att han ser ut som en vandrande mossig trästock...

2010-08-26 @ 12:31:09
URL: http://situationsanna.wordpress.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0